Friluftsliv i verdsklasse

Du må slett ikkje vere ein fjellfant for å stortrives i Vågå, men du verda så stor sjansen er for at du blir det av å bu her! Med Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane som næraste naboar er vi bortskjemte med friluftsliv i absolutt verdsklasse, fire fantastiske årstider og ja da: God gamaldags vinter.

Livskvalitet frå øvste hylle

I Vågå bur du midt i matfatet, servert av ei mengd lokale matprodusentar. Her vaknar du omgitt av nasjonale kulturskattar, med lys levande tradisjonar innan handverk, musikk og dans. Her er du ein del av folkeeventyret i bygda med flest verna tømmerhus og praktgardar i landet. I Vågå blir du høgt verdsett, fordi du er med å utvikle ei levande og framtidsretta bygd vidare - til glede for oss alle.

Foto: Besseggen fjellsport

Foto: Besseggen fjellsport

Tumleplassen

Vesle Vågå har eit enormt aktivitetstilbod - anten du vil ta del i organiserte fritidssysler eller trakke dine eigne spor i storslått natur. Her finn du raskt mange likesinna som entusiastisk inviar deg i bygdelivet sine mange små og store gleder. I sum gjer kombinasjoen av folk, fe og fjell Vågå til ei bygd der det er superartig å vekse opp, stimulerande å vere vaksen og godt å bli gamal. Gi draumen ei sjanse - du kjem til å spørre deg kvifor du ikkje såg lyset før.

Foto: Kristoffer Thuestad

Foto: Kristoffer Thuestad

Magneten

Då National Geographic skulle kåre verdas 20 beste fjellturar plasserte dei Besseggen på toppen. Med 70.000 fjellvandrarar årleg har verdsattraksjonen gitt lokalt reiseliv eit kraftig lyft – og nye tilbod og aktivitetar blomstrar. Andre reisande valfartar til Vågå for å oppleve matmekkaet Brimiland, dei unike nasjonalparkane – og akrobatikken til nokre av verdas råaste skiartistar i skavlane på supertrivelege Lemonsjøen alpinanlegg.